Maksut ulkomaille

  Saaja
  Saajan pankki
  Maksun tiedot
  Maksaja

Saajan pankki

Saajan pankin voit päätellä seuraavista tiedoista:

  • SWIFT/BIC- koodi
  • Clearing-koodi
  • saajan pankin nimi, katuosoite, kaupunki, postinumero (osavaltio) ja maa.

Ilmoita saajan pankki aina ensisijaisesti BIC- koodina. BIC- koodin käyttö maksussa on sinulle edullisempaa kuin clearing-koodin käyttö tai saajan pankin nimen ja osoitteen ilmoittaminen kirjoitetussa muodossa.

SWIFT/BIC

BIC- koodi on aina 8 tai 11-merkkinen kirjainnumeroyhdistelmä, jolla saajan pankki tunnistetaan. Laskuissa ja maksuohjeissa BIC- koodista käytetään usein nimeä SWIFT. Syötä BIC- koodi ilman välilyöntejä. Huomaa, että BIC- koodi on edellytyksenä myös EU-maksuissa.

Huomaa, että EU-maksun sijaan voit tehdä Eurooppaan menevän euromääräisen maksun uusi maksu–toiminnolla, jolloin BIC- koodia ei tarvitse syöttää vaan palvelu lisää sen maksulle automaattisesti kun hyväksyt maksun.

Clearing-koodi

Clearingkoodi, kuten BIC -koodikin, kertoo pankin nimen ja konttorin

Esimerkkejä clearing-koodeista:

  • Yhdysvalloissa (USA) on käytössä ABA routing number, joka myös tuntee nimen Fedwire. Sen tunnus on FW, joka perässä on 9 numeroa. Se merkitään muodossa  FW123456789.
  • Australiassa clearing-koodin nimi on BSB (Bank-State-Branch), jonka perässä on 6 numeroa. Kirjoita koodi muodossa AU123456.

Jos olet syöttänyt saajan pankin vain clearing-koodina, tarkista huolellisesti Vahvistus-näytölle tulostunut pankin selväkielinen nimi. Vertaa nimeä omiin tietoihisi ja muuta tarvittaessa.

Euroopan unionin ja ETA:n alueella käytä aina BIC- koodia.

Pankin nimi ja pankin osoite

Anna pankin nimi ja osoite. Tieto saa olla enintään 4 x 35 merkkiä. Tieto on pakollinen, jos et ole antanut saajan pankkia BIC- muodossa tai saajan pankin clearing-koodi ei ole tiedossasi.

Huomioi, että kun kirjoitat vain saajan pankin nimen osoitteineen, etkä käytä BIC-koodia, perii pankki sinulta korjatun maksun lisäpalkkion Hinnastonsa mukaan.

Maakohtaisia pankkiyhteystietoja

Lisätietoja maakohtaisista pankkiyhteyksistä löydät nordea.fi:n sivulta. Valitse Yritykset ja yhteisöt, Maksut ja kortit, Työkalut ja apuvälineet, Ulkomaille, Ulkomaanmaksu, Konekieliset valuuttamaksut - maakohtaiset pankkiyhteystiedot.

Maa

Valitse luettelosta maa, missä saajan pankki sijaitsee. Tieto on pakollinen. Jos haluamasi maa ei löydy valintaluettelosta, käänny lähimmän konttorimme puoleen. Seuraavat syyt saattavat aiheuttaa tietyn maan puuttumisen valintaluettelosta.

  • maan taloudellinen tai poliittinen tilanne on epävakaa
  • maassa toimivien pankkien toimintaa ei voida taata
  • viranomaisten määräykset.

Takaisin ylös Takaisin ylös © Copyright Nordea 2011